Re-integratie gericht op passend werk bij een ander bedrijf


Re-integratie 2e spoor

Is het duidelijk dat een werknemer wegens ziekte of een gebrek niet in staat is om zijn eigen werk uit te voeren en is er geen passend werk voorhanden binnen de eigen organisatie (1e spoor), dan is een functie bij een andere werkgever de volgende stap in het re-integratieproces. Dit is re-integratie 2e spoor. Het 2e spoor is aan de orde als spoor 1 niet mogelijk is gebleken en als er een jaar van het re-integratieproces zonder resultaat is verstreken. 

Welk soort werk passend is, hangt af van de mogelijkheden die de werknemer heeft op fysiek en mentaal gebied. Wat daarbij meetelt, zijn het opleidingsniveau en de werkervaring, maar ook de duur van het verzuim. 

Smart!Reïntegratie ondersteunt de werkgever en werknemer tijdens dit proces via een loopbaanspecialist. Deze loopbaanspecialist coacht de werknemer naar zijn nieuwe passende functie. Hierdoor neemt Smart!Reïntegratie de werkgever veel werk en zorg uit handen: er moet immers gezocht worden naar passende werkzaamheden op een andere (nieuwe) werkplek. Ook advies op het gebied van scholing, training en dergelijke wordt verzorgd door de loopbaanspecialist. 

Bij spoor 2 wordt er gestreefd naar een proefplaatsing bij een andere werkgever, gevolgd door een detachering. Na de detacheringsperiode (einde wachttijd) kan de werknemer de overstap maken naar de nieuwe functie bij de andere werkgever.